Nieuw!
Viggo de Vos op de Sprengenberg

Rode wangen en vieze handjes
Viggo knipt het rode lint door en daar gaan ze…. Vol enthousiasme rennen de kinderen van paaltje naar paaltje. Geconcentreerd luisteren ze naar de boswachter voor de volgende opdracht. Met rode wangen en vieze handjes gaan ze helemaal op in het maken van nesten, het graven van een hol en het rennen als een haas. De opdracht 1 minuut stil zijn en luisteren naar wat je dan hoort, brengt ze weer tot rust.

De paden op
De wandeltocht is ongeveer 2,5 km lang en daardoor perfect om ook met jonge kinderen te wandelen. Ze kunnen onderweg zelf de Viggo de Vos-pijlen zoeken, struinen en ontdekken. Op de route en op de routepalen vind je nummers die overeenkomen met een natuuropdrachtje. Zo zie je nog eens wat! Want misschien spot je een ree in het hoge gras, of springt er een eekhoorn net voor je voeten langs.

De route gaat grotendeels over onverharde bospaden. Bij vochtig weer kunnen de paden modderig zijn. Onderweg vind je geen toestellen of uitgezette activiteiten. De wandeling wordt aangeraden voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar.

Startpunt en kosten
De tocht Viggo de Vos route haal je bij Herberg de Pas. Het route boekje is voor leden van Natuurmonumenten € 1,50. Niet leden betalen € 2,50. Na afloop krijgen de kids een leuke beloning.

Contactinformatie

Viggo de Vos op de Sprengenberg
Molenweg 2
7448 RE Sallandse Heuvelrug
0548852038

NP Logo
Tip je vrienden
Tip