Doe-tips
Net als Yuna en Fieke de Sallandse Heuvelrug ontdekken? Ontdek de tips en routes
2 min
1041 x gelezen

Op de Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal is genoeg te zien en te doen. Ontdek het gebied net als Yuna en Fieke en ga op zoek naar de leukste activiteiten en ontdek het Sallandse leven!

6
Oranje route Sprengenberg - Sallandse Heuvelrug

Wandel over de heuvels van De Sprengenberg en laat je verrassen door de uitgestrekte bossen, glooiende heidevelden en vele planten en dieren. Wie het gebied verder induikt, komt nog pittige ‘kuitenbijters’ tegen.

Lees meer
5
Overnachten In de Heuvelrug

Geniet in luxe van rust en natuur in één van de vijf vrijstaande vakantiehuizen van ‘In de Heuvelrug’ Hellendoorn.

De vakantiehuizen van ‘In de Heuvelrug’ zijn gebouwd met oog voor de natuur en de omgeving. Door het bijzondere ontwerp lijken de huizen op heuvels die opgaan in het landschap.

Verblijf ' In de Heuvelrug'
4
Een speel wahalla voor kinderen

In Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug valt enorm veel te beleven voor zowel jong als oud. Voor de jongsten vind je er de grootste collecties Europese diersoorten van Nederland, meerdere speel -en belevingsbossen en kun je sterrenkijken via de Sterrenwacht. Klim en klauter door het speelbos, ga op zoek naar de kabouters tijdens het kabouterpad of ontdek de natuur in het bos van Daantje Das.

Ravotten in het bos
3
Varen over de Regge

Liever niet wandelen, maar op een andere manier de omgeving van de Regge ontdekken? Ga dan met een fluisterboot of kano de Regge op. Zo ontdek je het prachtige Reggedal vanaf het water. Doordat de boten met een elektromotor worden aangedreven, hoor je alleen het rustige kabbelen van het water en de geluiden van de natuur. Heerlijk rustgevend!

Van alle markten thuis
2
Uit eten op de Sallandse Heuvelrug

Op de Sallandse Heuvelrug vind je, op de meest geweldige locaties, bijzondere restaurants waar je meer dan gemiddeld geniet. Omringd door naaldhout, in bostuinen of op zonnige terrassen. Wat de restaurateurs naast de fascinerende ligging en uitzichten met elkaar delen? De liefde voor lokale, pure producten, de passie voor mooie wijnen en de nog oprechte aandacht voor hun gasten. Je voelt aan alles dat je welkom bent.

Smullen maar
1
Paarse Loper

Neem de tijd om te genieten van je omgeving! Stap eens van je fiets af en sta stil bij de Paarse heide. Dit is niet alleen een prachtige plek om de zonsondergang te bekijken, ook loopt hier geregeld een kudde schapen. Let wel op, je mag de Paarse heide niet zomaar betreden. Blijf op de paden, om zo de natuur te beschermen.

Fiets of loop de Paarse Loper

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

NP Logo
Tip je vrienden
Tip