Geweldenaren aan het werk
De dag van het Bos
15 feb 2020
Holten
14:00
gratis

De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Bosactiviteiten voor jong en oud rondom Natuurmuseum Holterberg met houthakkers, paarden, broodjesbakken en chocolademelk.

Vandaag staat het bos centraal bij Natuurmuseum Holterberg. Het programma begint om 14.00 uur in het natuurmuseum en wordt voorgezet in het bos van Daantje Das. Daar wordt door bosbouwer Mervin Goossen gedemonstreerd hoe bomen omgezaagd worden én hoe die vroeger met behulp van paardenkracht uit het bos werden gesleept.

Koudbloedpaarden zijn zwaar gebouwde sterke paarden met een rustig temperament. Twee van deze geweldenaren komen naar de Holterberg en ziet u aan het werk. Als de bomen uit het bos zijn gesleept gaat Mervin op het Holterbergplein naast het museum aan het werk. Deze houtkunstenaar tovert met zijn motorzaag uilen, eekhoorns en wat u maar wenst uit boomstammen.

Wanneer
meer informatie
Prijzen
Entreeprijs
€ 4,50

Voor kinderen inclusief een broodje bakken.

Boven het houtvuur, in de vuurkorf, kunnen kinderen een broodje bakken en ook is er hete chocolademelk.

Tijdens de voorjaarsvakantie is het natuurmuseum dagelijks open van 11.00 tot 17.00 uur.

NP Logo
Tip je vrienden
Tip