Junior Rangers

Hou je van de natuur, buiten zijn, kamperen en van je handen uit de mouwen steken? Ben je tussen de 12 en 18 jaar en niet van suiker? Dan heb jij het in je om een goede Junior Ranger te worden!

Mail voor vragen of opgeven naar

omschrijving
omschrijving

Junior Rangers in Europa

Europarc is de koepel van alle nationale parken in Europa. Europarc kent verschillende gezamenlijke programma's. Eén zo'n programma is het Junior Ranger programma. In steeds meer nationale parken in Europa zijn Junior Rangers actief. Het is de bedoeling dat in veel meer nationale parken in Nederland soortgelijke groepen zullen komen.

omschrijving
omschrijving

Wat is een Junior Ranger?

Het programma voor de Junior Rangers is voor jongeren van 12 tot 18 jaar. Een Junior Ranger weet wat het werk van een 'ranger' (boswachter) inhoudt. Hij/zij voelt zich ambassadeur voor het nationaal park en zet zich - samen met andere JuniorRangers - in voor het nationaal park door allerlei activiteiten. Voor je Junior Ranger wordt, ga je eerst aan de slag als Aspirant Junior Ranger.

omschrijving
omschrijving

Junior Ranger

Van de Junior Rangers wordt een actievere rol verwacht bij de invulling van de programma's, zoals het geven van presentaties, verzorgen van beeldmateriaal, voorbereiden van een programmaonderdeel e.d. Er wordt ieder jaar een internationaal kamp georganiseerd in Europa voor Junior Rangers. Er mogen ieder jaar 2 deelnemers per nationaal park naar dit kamp. De Junior Rangers die hierheen gaan worden - na een moeilijke selectie - geselecteerd uit de gegadigden.

Programma 2020/2021

4, 5 en 6 september 2020

Zomerkamp op Natuurcamping Twilhaar. Het was fantastisch! Een super leuk weekend samen met de Junior Rangers van Nationaal Park Weerribben Wieden

omschrijving
omschrijving

10 oktober

Paddenstoelenexcursie onder begeleiding van IVN Hellendoorn

7 november 2020 AFGELAST

Natuurwerkdag. Waar? Dat bepalen we samen nog even. Zeker is dat je je handen uit de mouwen steekt op deze dag. LET OP! VANWEGE CORONA KAN DE NATUURWERKDAG HELAAS NIET DOORGAAN

12 december 2020

Op pad met de schaapsherder Anita Wichers en haar kudde, ergens op de Lemelerberg. In samenwerking met Landschap Overijssel

16 januari 2021 AFGELAST, MAAR WEL EEN LEUK DIGITAAL ALTERNATIEF!

Ouderbijeenkomst. Je ouders zijn uitgenodigd! Ze doen gewoon mee met de activiteit vandaag. Wat het precies wordt, volgt nog. We starten bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug.

13 februari 2021 AFGELAST

In het bos aan het werk samen met Junior Rangers Nationaal Park Dwingelerveld & een kijkje bij de tentoonstelling Botten en Schedels van het Natuurmuseum

13 maart 2021 We volgen corona maatregelen.

Bomen planten met Staatsbosbeheer

10 april ’s avonds 2021

Reeën tellen met boswachter Kees-Jan Westra van Staatsbosbeheer

15 mei 2021

Broeihopen voor ringslangen maken met Gerard Huis in ’t Veld van IVN Hellendoorn

Juni/juli 2021

Zomerkamp!

De activiteiten worden gecoördineerd door van een vaste begeleider. De kosten zijn Euro 50,00 per deelnemer per jaar. Hiernaast kan een eigen bijdrage worden gevraagd bij deelname aan internationale kampen. Interesse? Stuur dan een email naar:

omschrijving
omschrijving

Website

Het Junior Ranger project in Nederland is een jongerenprogramma van IVN Natuureducatie. Kijk voor meer informatie op: www.ivn.nl/junior-rangers.nl.

NP Logo
Tip je vrienden
Tip