Vrijwilligerswerk

Geen natuurgebied zonder vrijwilligers!

Trots op onze vrijwilligers!

Net als in de andere natuurgebieden verzetten vrijwilligers in het Nationaal Park De Sallande Heuvelrug bergen werk. Sommigen zetten zich in bij monitoring en onderzoek, anderen begeleiden excursies, weer anderen begeleiden scholen en groepen kinderen. Ook worden de handen uit de mouwen gestoken bij het beheerwerk. Op zoek naar vrijwilligerswerk? Er is altijd ruimte voor meer vrijwilligers, graag! Informeer er naar bij de balie van het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug. Of mail naar Linda de Haan (IVN) voor de mogelijkheden via l.m.de.haan@ivn.nl.

Cursus jeugdnatuurbegeleider

In het najaar van 2020 kun je direct aanschuiven. Zin om de jeugd van nu wat natuur bij te brengen? Lekker buiten bezig zijn met kinderen om je heen? Geef je dan nu op voor de cursus jeugdnatuurbegeleider!

Meer weten? Lees dan verder! In het najaar biedt Nationaal Park Sallandse Heuvelrug de cursus ‘jeugdnatuurbegeleider’ aan. Een hele leuke en leerzame cursus waarbij je leert hoe je kinderen en jongeren met buitenactiviteiten kunt begeleiden. Kennis van de natuur is niet noodzakelijk, wel belangstelling voor de natuur en vooral het willen en kunnen samenwerken met kinderen. De cursus duurt 5 zaterdagen, wordt gegeven door Marian Torenbeek en bestaat uit theorie en praktijkopdrachten. Dus je gaat ook lekker aan de slag.

De cursus is én voor vrijwilligers die al actief zijn maar juist ook voor mensen die nog geen ervaring hebben. Maar dit wel graag willen opdoen.

Wanneer? zaterdag 26 september, zaterdag 10 oktober, zaterdag 24 oktober, zaterdag 7 november en zaterdag 21 november De dagen zijn van circa 9:30 tot 16:30 uur.

Het kost je bijna niets, de kosten zijn maar € 25,-. Je krijgt hiervoor 5 super leuke cursusdagen, een cursusmap en een certificaat. En alle handvatten om daarna aan de slag te gaan!

Geïnteresseerd? Stuur even een berichtje naar Linda de haan via l.m.dehaan@ivn.nl.

NP Logo
Tip je vrienden
Tip