voor kinderen
Boerderijeducatie

Ga op bezoek bij de boer! Er zijn 3 educatieboeren in Nieuw Heeten en Markelo die jullie van harte welkom heten op hun boerderij.

De kinderen leren waar voedsel vandaan komt, leggen een relatie tussen het voedsel van de boerderij en het dagelijks eten op hun bord. Maar ook hoe de boeren samenwerken met de natuur en hoe belangrijk de natuur is in het dagelijks leven op de boerderij. Alle programma's zijn te boeken van april t/m oktober.

MELD JOUW KLAS OF BSO AAN

Melkveebedrijf Bouwman – op ontdekking in de stal en het bos
Waar: Nieuw Heeten
Voor wie: basisschoolgroepen 3 t/m 8
Wat gaan ze doen
: De kinderen gaan op ontdekkingsreis naar dieren in het naastgelegen bos én in de stal. Hoe leven ze? Wat eten ze? Wat is goed voor ze en wat niet? Kortom: er is veel te beleven op de boerderij en het wordt gegarandeerd een leerzame en leuke ochtend!
Meer informatie: Wij zijn Kunst van de Boer en geven samen met vrijwilligers van de Wild Beheer Eenheid Heeten e.o. boerderij- en natuureducatie aan basisschoolgroepen 3 t/m 8 en leerlingen uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs. De kunst? Heidi Bouwman, docent beeldende kunst en vormgeving, creatieve duizendpoot. De boer? Jacco Bouwman, melkveehouder, een echte liefhebber, vol passie voor koeien en trekkerwerk.
Lees meer over Melkveehouder Bouwman

Boerderij Hunneman – zelf ontdekken door te kijken, luisteren, ruiken en proeven
Waar: Heeten én Nieuw Heeten
Voor wie: basisschoolgroepen & BSO's 1 t/m 8
Wat gaan ze doen
: De kinderen leren spelenderwijs, door zelf te ontdekken over de natuur. Ze leren door te kijken, luisteren, ruiken en proeven. We vertellen je graag over het leven op de boerderij met 100 koeien. En laten zien wat het betekent om te boeren en hoe je dit in goede harmonie met de natuur doet.

Meer informatie: Op onze boerderij wonen en werken we samen met onze kinderen met veel liefde voor dier, mens en natuur. Dagelijks verzorgen wij ongeveer honderd koeien. ‘s Zomers lopen onze koeien in de wei. Graag delen we met jou hoe wij zorgen voor onze dieren. Met het boerderijbezoek leren de kinderen een relatie te leggen tussen het boerenwerk en het dagelijks eten op hun bord. We stellen onze boerderij open om kinderen, maar ook anderen, de natuur te laten beleven in de meest brede zin van het woord. We zijn opgeleid tot educatieboer en kunnen dus het onderricht vakkundig begeleiden. We vertellen je graag over het leven op de boerderij. Laten je zien wat het betekent om te boeren en hoe je dit in goede harmonie met de natuur doet.
Lees meer over Boerderijeducatie op Boerderij Hunneman

Melkveebedrijf Udink – met 155 koeien en kalfjes een boerderij om te ontdekken
Waar: Markelo
Voor wie: basisschoolgroepen 1 t/m 8
Wat gaan ze doen: Op een speelse manier voelen, ruiken en horen waar ons voedsel vandaan komt, waar de melk vandaan komt en wat er van die melk allemaal gemaakt wordt. Met 155 koeien en kalfjes en ongeveer 80 jongere dieren is er genoeg te ontdekken op het erf.
Lees meer over Melkveebedrijf Udink 

Kosten
Dankzij subsidie kunnen we de kosten laag houden. Kosten: € 50,- per boerderijbezoek. De school ontvangt na het bezoek een factuur.

MELD HIER JOUW KLAS AAN

Alle programma's zijn te boeken van april t/m oktober.

NP Logo
Tip je vrienden
Tip