GEANNULEERD Ontmoet schaapskudde & boswachter op De Sprengenberg
9 augustus
Haarle (Hellendoorn)
11:00 - 15:00

Uiteraard vragen we je om de veiligheidsmaatregelen die door de Rijksoverheid en het RIVM zijn genomen op te volgen. Ook raden we aan om de website van de locatie van tevoren te bekijken en te informeren of de locatie die je wilt bezoeken geopend is of niet.

Meer weten over schapenbegrazing en de mooie effecten hiervan op de natuur? Boswachters van Natuurmonumenten staan - dit keer iets meer op afstand - op De Sallandse Heuvelrug om tekst en uitleg te geven.

Meer weten over schapenbegrazing en de mooie effecten hiervan op de natuur? Boswachters van Natuurmonumenten staan - dit keer iets meer op afstand - op De Sallandse Heuvelrug om tekst en uitleg te geven. . VANWEGE DE EXTREEM HOGE TEMPERATUUR ZONDAG GAAT DEZE ACTIVITEIT NIET DOOR Schapen begrazing

Meer weten over schapenbegrazing en de mooie effecten hiervan op de natuur? Boswachters van Natuurmonumenten en herders staan vandaag op heide van De Sprengenberg (Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug) om tekst en uitleg te geven. Je ziet zelf wat ons gevarieerde heidebeheer als effect heeft op het leven in de heide.

Wanneer
-
meer informatie

We staan alleen iets meer op afstand en bij slecht weer vervalt deze activiteit. Hoe kom je bij de kudde?

De kudde graast op de heide tussen de Sprengenbergerweg en de Van Heekweg, maar helaas kunnen we nu nog niet precies zeggen waar precies. Vanaf Erve De Pas wandel of fiets je er er binnen 10 minuten heen. Volg de bewegwijzeringsborden. Heideherstel

Natuurmonumenten werkt de komende jaren, samen met Provincie Overijssel en Staatsbosbeheer, aan heideherstel. We doen dat door heide uit te breiden en door schapenbegrazing, maaien, branden, aanleg van tijdelijke akkers en bekalken van de heide. Zie ook: www.sallandseheuvelrug.nl/heideherstel.

Corona maatregelen

Wij volgen in ons werk uiteraard de richtlijnen van het RIVM. Er wordt altijd 1,5 meter afstand gehouden. We vragen je de volgende richtlijnen te volgen: Kom met eigen vervoer naar ons natuurgebied Kom niet als je griep- of verkoudheidsklachten hebt Houd 1,5 meter afstand en voorkom groepsvorming Schud geen handen en vermijd fysiek contact Was/ontsmet je handen regelmatig gedurende de dag Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die weg in afvalbakken Nies en/of hoest in je elleboog Handig om te weten: Vooraf aanmelden is niet nodig, kom gewoon tussen 11.00 en 15.00 uur naar De Sprengenberg. Controleer jezelf op teken na een bezoek in de natuur. Navigeer voor de parkeerplaats op De Sprengenberg op Molenweg 2 in Haarle.

NP Logo
Tip je vrienden
Tip