Met de racefiets over de Sallandse Heuvelrug
Holterbergtoer 2023
2 april
Holten
07:30 - 10:00

Op 2 april organiseert de Wieler Vereniging Holten (WVH) voor de 42e keer de Holterbergtoer. Deze toertocht, die afstanden heeft van 50, 100 en 150 kilometer, kent een zeer heuvelachtig parcours waardoor er dus flink moet worden geklommen.

De Holterbergtoer is de oudste toertocht van de Wielervereniging Holten en wordt al sinds 1979 georganiseerd in het voorjaar. Door de aanwezigheid van de Holterberg, Lemerlerberg en meerdere kleinere, maar pittige heuveltjes in de regio, wordt jaarlijks een aantal pittige routes met verschillende afstanden uitgezet. 

Wie fietst er mee?

Wanneer

-
Meer informatie

Bijna elk jaar worden enkele kleine routewijzigingen doorgevoerd, zo ook dit jaar weer. Iedereen mag aan de tocht deelnemen, men hoeft dus geen lid te zijn van een fietsvereniging. Voorinschrijving is mogelijk vanaf 1 februari via Fietssport.

Deelnemers kunnen zich ook tijdens de dag van de organisatie aanmelden bij de startlocatie: Sporthal ’t Mossink aan de Keizersweg in Holten. De belangrijkste parkeerplaats is bij Burg. v.d. Borchstraat 2.

De starttijd voor de 50 en 100 kilometer route is tussen 7.30 en 10.00 uur. De fietsers die deelnemen aan de langste afstand van 150 kilometer gaan tussen 7.30 en 9.00 uur van start. Na afloop kan men gebruik maken van de douche- en kleedgelegenheid in de sporthal.

De deelnamekosten bedragen 6,00 euro voor de 50 kilometer, 8,00 euro voor de 100 kilometer en 9,00 euro voor de 150 kilometer. Fietsers die in het bezit zijn van een FietsToerKaart van de NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie) krijgen 2,00 euro korting. De NTFU-leden kunnen inschrijven d.m.v. de snelle methode Scan&Go.

De gegevens op deze pagina worden aangeboden door Toerisme Rijssen-Holten.
NP Logo
Tip je vrienden
Tip