Bergen vol natuur
Dag van het Nationaal Park: beleef de parken online!
2 min
611 x gelezen

Op 24 mei 2020 vindt de 21ste editie van de Europese Dag van het Nationaal Park plaats, een dag die door veel Europese parken wordt gevierd. Uiteraard doen we dat door omstandigheden dit jaar online, maar dat maakt het thema van dit jaar misschien wel extra actueel: dit jaar staat de Dag van het Nationaal Park in het teken van Natuur en Gezondheid.

Natuur doet je goed!

Uit Brits onderzoek blijkt dat natuur gezond is en dat mensen die minimaal twee uur per week in de natuur doorbrengen, hun leven een hoger cijfer geven. Natuur geeft je een boost waardoor je je fitter en vrolijker voelt. Onderzoek bewijst dat het goed is voor je creativiteit, ontspanning, fysieke fitheid, concentratie en stemming. Zelfs het kijken naar natuurbeelden heeft een positief effect. Contact met de natuur is dus essentieel voor de gezondheid, en in een Europa dat steeds meer verstedelijkt moeten we kansen creëren voor burgers om het buitenleven te verkennen. Positief contact met de natuur heeft bewezen welzijn te creëren en een actieve levensstijl te bevorderen.

Beleef de parken online

Speciaal voor de Dag van het Nationaal Park en om thema gezondheid te stimlueren worden er twee digitale activiteiten georganiseerd. Doe je ook mee?

• Een Digitale (vlog) tour met de Boswachter door elk Nationaal Park – het advies is om zoveel mogelijk thuis te blijven. Ga daarom digitaal op pad met één van onze Nationale Park gidsen of boswachters en geniet van het park en de natuur met een digitale natuurexcursie! Vanuit huis genieten mensen van elke Nationaal Park. Een voordeel aan online: binnen een paar seconden ben je van de Veluwe op de Waddeneilanden. Overzicht van alle digitale NP excursies (beschikbaar vanaf 22 mei 12.00)

• De Nationale Parken Quiz – We laten Nederland kennismaken met de bijzondere en unieke natuur van de Nationale Parken. Onder het mom van “wat weet jij van de Nationale Parken…” hebben we voor deze dag een speciale quiz gemaakt. Zo beleven mensen vanuit huis de Nationale Parken en leren ze de leukste dingen over deze bijzondere natuurgebieden Doe de Nationale Parken Quiz (beschikbaar vanaf 22 mei 12.00)

NP Logo
Tip je vrienden
Tip