Bergen vol plezier
De 3 leukste zomeruitjes op de Sallandse Heuvelrug
Bertine Kleinjan
Geschreven door Bertine Kleinjan
1 min
2084 x gelezen

Eindelijk zomer. Misschien heb je al vakantie. Maar ook zonder vakantie zijn de dagen eindeloos lang en is er van alles te beleven op de Sallandse Heuvelrug. Trek stevige schoenen aan en zoek verkoeling in de donkere naaldbossen. Adem diep in en ruik! Dat is toch echt anders dan de dennengeur onder de douche. Spot zwijnen, reeën, en ander wild. De zomer op de Sallandse Heuvelrug bereikt zijn hoogtepunt in augustus/ september: een grote paarse deken van bloeiende heide bedekt de glooiende velden. Een magisch gezicht. Zeker als de zon aan het einde van de dag wat lager staat en de schaduwen van jeneverbesstruiken voor nog meer diepte en perspectief zorgen. Neem een kleedje en wat lekkers mee. Liever actief? Wij hebben de leukste zomeruitjes voor je op een rijtje gezet:

3
Toek-Toek

U wilt de omgeving van Holten, Haarle, Rijssen, Dijkerhoek zelf met een Toek ontdekken? Door de prachtige natuur van de Sallandse Heuvelrug of de Borkeld? Onze elektrische Toek Toek is het ideale vervoersmiddel hiervoor.

Lees meer
2
Gerrit Valk's Bakkerij en IJsmuseum

In dit unieke museum aan de Dorpstraat in Hellendoorn vindt u op bijna 1000 m2 een indrukwekkende collectie gereedschappen, voorwerpen en machines uit vroegere bakkerijen en uit het begin van de ijsbereiding.

Lees meer
1
Stal de Eik

Of het nu om leren paardrijden, ponykamp of een prachtige buitenrit gaat, Manege 'Stal de Eik' heeft voor ieder wat wils.

Lees meer

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Bertine Kleinjan
Bertine Kleinjan
Geschreven doorBertine Kleinjan

Bertine Kleinjan is geboren en getogen in Oldenzaal. Ze houdt van zeilvakanties en gaat graag op pad met hun oranje camperbusje maar duikt minstens één week per jaar onder in het prachtige Springendal of op de Sallandse Heuvelrug.

NP Logo
Tip je vrienden
Tip