Landschap vol plezier
De 2 leukste zomeruitjes op de Sallandse Heuvelrug
Bertine  Kleinjan
Geschreven door Bertine Kleinjan
1 min
3905 x gelezen

Eindelijk zomer. Misschien heb je al vakantie. Maar ook zonder vakantie zijn de dagen eindeloos lang en is er van alles te beleven op de Sallandse Heuvelrug. Trek stevige schoenen aan en zoek verkoeling in de donkere naaldbossen. Adem diep in en ruik! Dat is toch echt anders dan de dennengeur onder de douche. Spot zwijnen, reeën, en ander wild. De zomer op de Sallandse Heuvelrug bereikt zijn hoogtepunt in augustus/ september: een grote paarse deken van bloeiende heide bedekt de glooiende velden. Een magisch gezicht. Zeker als de zon aan het einde van de dag wat lager staat en de schaduwen van jeneverbesstruiken voor nog meer diepte en perspectief zorgen. Neem een kleedje en wat lekkers mee. Liever actief? Wij hebben de leukste zomeruitjes voor je op een rijtje gezet:

2
Gerrit Valk's Bakkerij en IJsmuseum

In dit unieke museum aan de Dorpstraat in Hellendoorn vind je op bijna 1000 m2 een indrukwekkende collectie gereedschappen, voorwerpen en machines uit vroegere bakkerijen en uit het begin van de ijsbereiding.

Lees meer
1
Stal de Eik

Paardrijden aan de voet van de Holterberg? Of het nu om leren paardrijden, ponykamp of een prachtige buitenrit gaat, Manege 'Stal de Eik' heeft voor ieder wat wils.

Lees meer

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Bertine  Kleinjan
Bertine  Kleinjan
Geschreven doorBertine Kleinjan

Bertine Kleinjan is geboren en getogen in Oldenzaal. Ze houdt van zeilvakanties en gaat graag op pad met hun oranje camperbusje maar duikt minstens één week per jaar onder in het prachtige Springendal of op de Sallandse Heuvelrug.

NP Logo
Tip je vrienden
Tip