De boswachter vertelt
Blog van boswachter Ine Nijveld: 'Bekroning'
Ine  Nijveld
Geschreven door Ine Nijveld
2 min
1187 x gelezen

Iets naar mij toedraaien, ja zo en dan nog iets naar achteren…. Bijna verlies ik mijn evenwicht en beland ik in het water, maar vind steun met mijn rechterhand in een ondiepe plas. De journalist van RTV Oost lacht om mijn gestuntel, maar is uiteindelijk toch tevreden over mijn pose. Nu kan het interview beginnen.

Enthousiast vertel ik over het succes van dit prachtige natte natuurgebied bij Rijssen. Het gebied is de laatste 2 jaar flink veranderd. Het mag er weer nat zijn. Sloten zijn gedempt, waardoor water niet langer afgevoerd wordt. Het gebied is ook meer open geworden door verplaatsing van een paar singels. Op de overgang van heide naar nat gebied zijn akkers ingezaaid met granen en kruiden. Mijn succesverhaal wordt bijgestaan door de vele vogels achter mij. Binnen 2 jaar hebben kieviten, grutto’s, tureluurs en veel meer vogelsoorten, die het landelijk héél moeilijk hebben, dit gebied weten te vinden. Ook roofvogels als zee-arend, kiekendief of velduil zie je regelmatig over dit gebied scheren op zoek naar iets lekkers. Natuurliefhebbers met enorme telescopen staan op de Blokkendijk of Ligtenbergerweg te genieten.

Insteek voor het interview met RTV Oost was de komst van kraanvogels in de natuur rondom Rijssen. Een mooiere bekroning voor dit natuurgebied kun je niet krijgen. De natuur zelf vertelt het succes, beter dan ik het ooit zal kunnen!

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Ine  Nijveld
Ine  Nijveld
Geschreven doorIne Nijveld

Ine Nijveld is een boswachter met als werkgebied het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug en De Borkeld. Zij neemt dagelijks de tijd voor de mooiste natuurplekjes in Twente.

NP Logo
Tip je vrienden
Tip