Dag van het Nationaal Park Mens & Natuur

Ook dit jaar staan op 24 mei alle Europese parken in de schijnwerpers! In het gebied van het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug en Twents Reggedal vind je maar liefst vijf natuurgebieden van Europese topklasse; het zijn beschermde plekken die het verhaal van de Nederlandse natuur vertellen. Rondom het weekend van 21 en 22 mei geven we meer aandacht aan hoe je bewust en met respect de natuur en andere landschappen bezoekt.

'Op de paden' BINGO

De routes in Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal zijn niet voor niets uitgestippeld: ze laten bijzondere hoogtepunten zien én zorgen ervoor dat iedereen op een respectvolle manier van de natuur en van andere landschappen kan genieten.
>> Download de gratis bingokaart

BINGO?

Dan maak je kans op een excursie met de boswachter! Laat hier je gegevens achter.

Over 'Dag van het Nationaal Park'

Stel je een dag voor waarop alle parken en beschermde gebieden in heel Europa samenkomen, hun successen vieren en de waarde en voordelen van de Europese beschermde gebieden aan gemeenschappen, besluitvormers en het grote publiek bekendmaken. Welnu, het is EUROPARC's Europese Dag van de Parken! Elk jaar vindt op en rond 24 mei de Europese Dag van de Parken plaats. Het is bedoeld om mensen dichter bij de natuur te brengen en het publiek bewust te maken van het belang van de natuurlijke schoonheid die in beschermde gebieden wordt bewaard en het belang van behoud en duurzaam beheer van die plaatsen.

Hieronder zie je 'Op de paden' routes waar je de natuur en andere landschappen kan ontdekken. En vergeet je bingokaart niet mee te nemen!

Evenementen uitgelicht

Organiseer je ook een activiteit rond het thema 'Mens en Natuur? en we zorgen ervoor dat je een plekje in de agenda krijgt.

De Nationale Parken van Nederland

De Nationale Parken zijn het kenmerkend natuurlijk erfgoed van Nederland, onze topnatuurgebieden, met topbelevingen, de Rembrandts van de Nederlandse natuur. Nederland heeft 21 Nationale Parken. Gezamenlijk vertellen zij het verhaal van de Nederlandse natuur. De Nationale Parken zijn prachtige voorbeelden van typisch Nederlandse landschappen met internationaal bijzondere natuur. Bossen, heide, laagveen, getijdenwater, beekdalen, vennen en meer. Elk gebied heeft zijn unieke karakter en historie, met eigen planten, dieren en landschappen.

Bingokaart fysiek ophalen? Dat kan op deze locaties

Fysieke bingokaarten kan je ophalen op één van de startpunten:

  1. Erve De Pas Molenweg 2 , 7448 RE Haarle https://www.natuurmonumenten.nl / https://www.herbergdepas.nl

  2. Natuurmuseum Holterberg Holterbergweg 12 , 7451 JL Holten https://www.museumholterberg.nl

  3. Buitencentrum Sallandse Heuvelrug Grotestraat 288 , 7441 GS Nijverdal https://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/salland/buitencentrum

  4. Theehuis de Lemelerberg Kerkweg 32 , 8148 PZ Lemele https://www.de-lemelerberg.nl

  5. Natuurcamping Lemeler Esch en Boscafé Lemelerweg 16 , 8148 PC Lemele https://www.lemeleresch.nl

  6. Informatieboerderij ’n Witten Borkeldweg 17, 7475 RV Markelo

NP Logo
Tip je vrienden
Tip