Doe-tips
De 8 leukste tips tijdens Pinksteren
2 min
1156 x gelezen

Het pinksterweekend staat voor de deur en dat betekent tijd voor leuke activiteiten! Er zijn tal van mogelijkheden om dit weekend extra speciaal te maken en samen te genieten. Wat dacht je van samen naar de kinderboerderij gaan, varen over rivier de Regge met een zomp of een schemerwandeling? Het kan allemaal op de Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal! Om je op weg te helpen, hebben wij de leukste tips verzameld om je pinksterweekend compleet te maken.

8
Een rit met de Heideslak maken

Stap aan boord van deze elektrische huifkar en laat je meenemen op een unieke excursie door de Noetselerberg. Een groep enthousiaste vrijwilligers staat voor je klaar om je te voorzien van leuke verhalen en interessante weetjes over de natuur en het gebied.

Meer informatie
7
Wandelen over bergen en dalen

Ontdek de prachtige natuur van de Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal te voet tijdens Pinksteren en geniet van de rust en stilte om je heen. Spot reeën, ringslangen en grazende koeien terwijl je wandelt over de heide en door de bossen.

Kies een wandelroute
6
Een bosspel voor het hele gezin

Ontrafel het geheim van de oude Herberg en ga op zoek naar de verdwenen schatkist. Natuurmonumenten en Herberg De Pas hebben samen op Erve De Pas in Haarle een spannend bosspel ontwikkeld. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen dit uitdagende spel in de buitenlucht spelen en tegelijk genieten van de natuur!

Meer informatie
5
Fietsen door de natuur

Op zoek naar een sportieve activiteit tijdens Pinksteren? Stap dan op de pedalen. En wat is er meer belonend dan een prachtig uitzicht na een klim vanaf de Sallandse Heuvelrug? Trek eropuit en ontdek de schitterende natuur op de fiets!

Kies een fietsroute
4
Samen naar de sterren kijken

Beleef Pinksteren op een unieke manier en bezoek de sterrenwacht bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug! Bij een heldere avond zijn er 1.500 - 2.000 sterren zichtbaar met blote oog. Ontdek de prachtige sterrenhemel en leer alles over de wonderen van ons universum.

Meer informatie
3
Op pad naar de kinderboerderij

Op zoek naar een leuke activiteit tijdens Pinksteren voor het hele gezin? Breng dan een bezoek aan kinderboerderij Dondertman! Hier kunnen kinderen kennismaken met verschillende dieren en zelfs de dieren voeren. Er is genoeg te ontdekken en te beleven!

Meer informatie
2
Ontdek de Sallandse Heuvelrug in de avond

Wil je tijdens Pinksteren op een unieke manier de Sallandse Heuvelrug verkennen? Ga dan mee op een schemerwandeling met de gids van Staatsbosbeheer. Wandel bij het vallen van de avond en ervaar hoe de natuur tot rust komt terwijl de zon ondergaat. Wie weet spot je nog nachtdieren die ontwaken!

Ga naar schemerwandeling
1
Samen varen over de Regge

Op zoek naar een leuke activiteit tijdens Pinksteren? Ga dan varen met een zomp over de Regge! Dit historische vaartuig biedt een unieke manier om het prachtige landschap van de Reggestreek te ontdekken. Terwijl je ontspannen vaart over het water, geniet je van de rust en stilte om je heen.

Meer informatie

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

NP Logo
Tip je vrienden
Tip