Slecht ter been

De Sallandse Heuvelrug is een geaccidenteerd terrein. Sommige stukken zijn voor invaliden lastig met een rolstoel te berijden. Niettemin zijn er prachtige stukken die goed toegankelijk zijn.

Struinstoelen

Bij het Buitencentrum en Natuurdiorama zijn zogenaamde 'struinstoelen' te leen. Dat zijn rolstoelen met extra dikke banden, geschikt voor gebruik in het bos en minder vlakke wandelpaden. Wil je er zeker van zijn dat er een struinstoel vrij is, dan kun je het beste van te voren even bellen.

Electrisch vervoer

Van 1 april tot 1 november rijdt de Heideslak over de Sallandse Heuvelrug. Een overdekte electro kar voor zeven passagiers.

De Heideslak

De Heideslak is een unieke mogelijkheid voor mensen die minder goed ter been zijn om te genieten van het bos en het prachtige uitzicht op de Noetselerberg. Een groep enthousiaste vrijwilligers neemt je mee op een bijzondere excursie. Onderweg vertelt de chauffeur leuke verhalen en wijst hij of zij je op mooie dingen in de natuur. Het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug, Staatsbosbeheer en de groep vrijwilligers maken samen dit project mogelijk. Lees meer over de Heideslak en hoe je online kunt reserveren>>>

Tastoetoek

Tastoe in Holten beschikt ook over een electrocar om te gebruiken om in het nationaal park te komen. (over openbare wegen niet over fiets- en wandelpaden). Meer informatie bij Tastoe.

Rolstoelroute van 0,9 km op de Lemelerberg

Op de Lemelerberg is een prachtige rolstoelroute van bijna 1 kilometer die speciaal voor rolstoelers gemaakt is. Meer informatie bij Landschap OVerijssel.

Bereikbaarheid

Alle informatiepunten zijn goed bereikbaar voor mensen met een beperking. Invalidentoiletten zijn beschikbaar in het Buitencentrum te Nijverdal, Natuurdiorama boven op de Holterberg, informatieschuur De Pas bij Haarle. Ook op de dagcamping is een invaliden toilet permanent beschikbaar. Dit toilet is bij vorst gesloten. Ook de verschillende horecaondernemers rond het gebied hebben een invaliden toilet beschikbaar. Let op de openingstijden van de centra!

Parkeren op de invalidenparkeerplaats

Speciaal voor 65+ en mensen met een invaliden parkeerkaart, zijn er extra parkeervoorzieningen op het uitzichtpunt. Vanaf deze parkeerplaats is een mooi rondje te maken, goed begaanbaar met een rolstoel. Bij het bezoekerscentrum in Nijverdal en bij Natuurmuseum Holterberg is een dagkaart te verkrijgen. Een jaarpas is via de gemeente Hellendoorn te verkrijgen. Meer informatie over de parkeervergunning>>

Bij alle informatiepunten zijn speciale invalidenparkeerplekken.

NP Logo
Tip je vrienden
Tip