Met de hond

Een lange wandeling in de natuur met de hond of je dagelijkse rondje om je viervoeter uit te laten. Wat is er heerlijker voor jou en je hond als je hond daarbij ook los kan lopen? In Nationaal Park Sallandse Heuvelrug zijn er drie gebieden aangewezen waar je hond lekker kan ravotten.

De hondenlosloopgebieden zijn hier aangegeven. In het gebied zijn ze te herkennen aan de bordjes.

Losloopgebieden

Je hond kan er naar hartenlust rennen, rondsnuffelen en spelen met andere honden. Maar let op: er leven ook andere dieren in bos en hei, houd je hond dus goed in de gaten en corrigeer hem als hij de rust van andere dieren verstoort. Medewandelaars zijn ook niet altijd gediend van loslopende honden. Veel kinderen en volwassenen zijn er zelfs bang voor, houd hier rekening mee.

Waarom aanlijnen op andere plaatsen?

Op de Sallandse Heuvelrug kun je tussen zonsopgang en zonsondergang vrijwel overal wandelen. Ook je hond is aangelijnd welkom. Dat is in het natuurgebied van groot belang. De meeste dieren zijn bang voor honden. Loslopende honden gaan tijdens het snuffelen van het pad af, komen wild, voedselzoekende of broedende vogels tegen en willen er achteraan. De dieren schrikken en vluchten met mogelijk nadelige gevolgen. Door je hond buiten de hondenlosloopgebieden aan te lijnen houd je rekening met mensen en dieren en draag je bij aan de instandhouding van de natuur op de Sallandse Heuvelrug.

Bekijk kaart voor losloopgebieden.

Handig!

Waar start ik mijn bezoek? Waar zijn toiletten en kan ik lopen met de hond? Wat zijn bezienswaardigheden en waar kan ik informatie vinden?

Vind alle informatie op de kaart
NP Logo
Tip je vrienden
Tip