Landschap vol plezier
De 5 beste lentetips in de natuur!
Bertine  Kleinjan
Geschreven door Bertine Kleinjan
1 min
5658 x gelezen

Lang leve de lente! Zaden en knoppen staan op springen. Misschien past het Engelse woord ‘spring’ daarom wel zo goed bij dit jaargetijde. De toch al mooie Sallandse Heuvelrug barst van de nieuwe energie. Er is genoeg voor iedereen. Kom dus volop meeprofiteren. Van het frisgroene blad dat van de ene op de andere dag aan de takken verschijnt. Van het vrolijke vogelgekwetter of de zoete, licht bedwelmende geur van vlierbloesem. Ondertussen doet de zeldzame korhaan zijn uiterste best om niet alleen ons, maar vooral de korhennetjes te imponeren. Toch is de kans klein dat je hun indrukwekkende baltsritueel mag meemaken. Gelukkig zijn er genoeg andere leuke dingen te doen en te ontdekken. De beste tips vind je alvast hier. Vergeet geen foto’s te posten #Sallandseheuvelrug.

5
Fiets de Liberation route(s)

De route begint bij Normandië en loopt via Noord-Brabant, Nijmegen, Arnhem en Overijssel richting Berlijn. Op 7 locaties in Salland en Twente liggen zogenoemde luisterplekken. Op iedere luisterplek is een hoorspel te beluisteren over de indrukwekkende belevenissen van één of meerdere personen in de tijdens de bevrijding van Salland en Twente in 1945.

Ontdek de Liberation route(s)
4
Natuurmuseum Holterberg

Kinderen vinden Natuurmuseum Holterberg fantastisch. Een speurtocht stuurt je kriskras door het museum en in het Bos van Daantje Das is van alles te beleven. Tegenover het museum vind je het speel- en leerbos van Daantje Das, hier kunnen kinderen op ontdekkingstocht door de natuur.

Bezoek Natuurmuseum Holterberg!
3
Speelnatuur OERRR

Waterpomp, zand, klimboom, struinbaan, bloemen en beestjes. Wat heb je nog meer nodig? Kom naar de Speelnatuur van OERRR op Erve De Pas en leef je uit!

Leef je uit!
2
Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

Naast kennis opdoen over het gebied kun je in het Buitencentrum de indrukwekkende koepel en het Planetarium van de Sterrenwacht Hellendoorn bezoeken. Niet voor niets heet dit het Theater van de Kosmos. Vanuit het Buitencentrum starten ook diverse wandel- en fietsroutes.

Lees meer!
1
Evenementen & activiteiten

Ontdek de agenda met de leukste evenementen en activiteiten. Tijdens de lente is er genoeg te beleven in de natuur van de Sallandse Heuvelrug.

Ontdek de agenda!

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Bertine  Kleinjan
Bertine  Kleinjan
Geschreven doorBertine Kleinjan

Bertine Kleinjan is geboren en getogen in Oldenzaal. Ze houdt van zeilvakanties en gaat graag op pad met hun oranje camperbusje maar duikt minstens één week per jaar onder in het prachtige Springendal of op de Sallandse Heuvelrug.

NP Logo
Tip je vrienden
Tip