Bergen vol natuur
5 fijne winterwandelingen
Bertine Kleinjan
Geschreven door Bertine Kleinjan
1 min
10053 x gelezen

Stt… winter in het bos.... Een winterochtend op de Sallandse Heuvelrug. Misschien ligt er al een dun laagje rijp op de takken. Het is stil. Sereen stil. Helemaal als er sneeuw is gevallen. Niet het gebruikelijke gekwetter van vogels, geen gekwaak van kikkers. Hooguit het geritsel van een bodemdiertje tussen bevroren blad. Saai dus? Nee hoor: geen seizoen is zo verrassend als de winter. Heb je wel eens oog in oog gestaan met een ree? Je dag kan niet meer stuk. De verstilde vergezichten worden misschien wel verstoord door een wegsprintende haas. De kans dat je een roofvogelnest tussen de kale takken spot is groot. Luister naar de specht. Hij trekt zich als enige niets aan van de winter. Hieronder vind je onze favoriete warme winterwandelingen. De beste plekken om op te warmen rondom een houtkachel. En de mooiste heuvels om met een sleetje van af te roetsjen. Dus: muts op. Sjaal om en hop naar buiten!

5
20 december: Seizoenswandeling

Wandel mee over de Sallandse Heuvelrug met de gids van Staatsbosbeheer. Door de seizoenen heen heb je nooit dezelfde wandeling. Van het frisse jonge groen aan de bomen, de paarse heide , de glooiende heuvels in herfstkleur en mooie vergezichten in de winter: elk seizoen heeft zo zijn charme.

Lees meer
4
27 december: Winter-uitbuikwandeling

Natuurmuseum Holterberg organiseert een winter-uitbuikwandeling, geschikt voor het hele gezin. De gids neemt je mee over de heksenweg en brengt je lang een uitkijkpunt met een adembenemend uitzicht!

Lees meer
3
28 december: Bosuilen van de Sallandse Heuvelrug

In december zijn uilen actief op zoek naar een partner, de roep is goed te horen. Wandel s'avonds met de boswachter door het donkere bos van De Sallandse Heuvelrug en leer meer over de leefwijze van de uil. Als je geluk hebt hoor je de roep!

Lees meer
2
29 december: Schemerwandeling

Wandel mee met de gids van Staatsbosbeheer over de Sallandse Heuvelrug, op de grens tussen dag en nacht. Een wandeling door stille bossen naar de uitgestrekte heidevelden. Een mooie afsluiting van je dag.

Lees meer
1
30 december: Vollemaanwandeling

Beleef de Sallandse Heuvelrug in het schijnsel van de volle maan. Ga op pad met de gids en maak samen een wandeling door de mystiek verlichte bossen en heidevelden.

Lees meer

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Bertine Kleinjan
Bertine Kleinjan
Geschreven doorBertine Kleinjan

Bertine Kleinjan is geboren en getogen in Oldenzaal. Ze houdt van zeilvakanties en gaat graag op pad met hun oranje camperbusje maar duikt minstens één week per jaar onder in het prachtige Springendal of op de Sallandse Heuvelrug.

NP Logo
Tip je vrienden
Tip