De achtertuin van...
Peter de Graaf
3 min
1632 x gelezen

We kijken mee met Peter (53) naar ‘zijn achtertuin’: Heeten en omgeving. Peter en zijn vrouw zijn van agrarisch werkend bedrijf naar een recreatiebedrijf gegroeid met koken als middelpunt. Hij laat ons zien wat zijn ‘achtertuin’ een bezoekje waard maakt. Wat is het karakter van het gebied en wat maakt het zo bijzonder?

Bekijk hier de video van Peter
omschrijving
omschrijving

Van boerderij naar streekwinkel

Peter en zijn vrouw begonnen met een streekwinkel. “Mijn vrouw is kok en boerin, ik ben graficus van oorsprong. In tien jaar tijd zijn we gegaan van boerderij naar streekwinkel, naar conferentiecentrum voor bedrijven en nu doen we teambuildingactiviteiten en komen in het weekend meer de familie- en vriendengroepen.”

Bezoek vanuit de hele wereld

Wat brengt de mensen dan naar het verblijf van Peter en zijn vrouw? “We krijgen mensen uit het hele land op bezoek, maar ook over de hele wereld. Wat we veel terugkrijgen is dat ze het gevoel hebben op vakantie te zijn ‘ook al zijn we aan het werk’. Ze zijn allemaal erg onder de indruk van Salland. De diverse vergezichten, het coulisselandschap, het landelijke gevoel.”

Sallandse mentaliteit

Wat de plek zo uniek maakt voor mensen buiten de omgeving? “Die typische Sallandse mentaliteit. We zijn gastvrij en gemoedelijk. We hebben een open karakter en gasten merken dat. Als je je openstelt, krijg je dat ook van ze terug. We denken met ze mee. Daarnaast hebben we echt de instelling dat je waarmaakt wat je zegt.”

Overal binnen één dag

Salland is dé plek om samen te komen volgens Peter. “Alles zit in Salland. In één dag tijd fiets je van de Heuvelrug door het coulisselandschap, langs boerderijen, naar de IJssel om zo bij cultuur aan te komen in de steden. Alles is binnen handbereik en je wordt continu verrast. Ga bijvoorbeeld eens langs het Overijssels Kanaal, een prachtige plek die niet heel bekend is.”

“Je wordt in dit gebied continu verrast.”

Alles op één plek

Die trend heeft Peter ook doorgezet naar zijn eigen bedrijf: “Bij ons kan alles op één plek: we hebben verschillende spellen en activiteiten, je kunt buiten vergaderen, je kunt hier eten en overnachten. Je hebt hier alle mogelijkheden en de ruimte. Je bent in de waan dat je helemaal alleen bent met je groep, dat er niemand in de omgeving is.” En het verhaal van de omgeving wil Peter juist vertellen. “We laten ook graag de historie van het gebied zien. Vroeger was dit veenlandschap en is deze boerderij gebouwd op ‘maatgronden’. Vandaar ook de naam Maathoeve.”

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

NP Logo
Tip je vrienden
Tip