Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

logo SBB

 

In het vernieuwde Buitencentrum Sallandse Heuvelrug kunt u alle informatie krijgen over de natuur, geologie en (cultuur)historie van dit unieke gebied. Naast Staatsbosbeheer vinden ook het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN), het Centrum voor Natuur en Milieu-educatie, Sterrenwacht Hellendoorn en het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug  hier hun thuisbasis. In het gezellige café-restaurant met een open haard en buitenterras worden (h)eerlijke gerechten en drankjes geserveerd.
 

De Heideslak is een unieke mogelijkheid voor mensen die minder goed ter been zijn om te genieten van het bos en het prachtige uitzicht op de Noetselerberg. Een groep enthousiaste vrijwilligers neemt de mensen mee op een bijzondere excursie. Onderweg vertelt de chauffeur leuke verhalen en wijst hij op mooie dingen in de natuur. Lees meer over de Heideslak>>>

Het Buitencentrum is volledig rolstoel toegankelijk en er zijn toiletten voor invaliden.

Openingstijden
Dagelijks van 10-17 uur
De horeca is dagelijks geopend tot 16 uur, in het weekend tot 17 uur
gesloten: 25 en 31 december en 1 januari
in overleg kun je ook buiten openingstijden in het buitencentrum terecht.

Bereikbaarheid
Openbaar vervoer: via NS-station Nijverdal met Syntus. Zie ook OV-reisinformatie.
Navigatieadres auto: Grotestraat 281, 7441 GS, Nijverdal. Gratis parkeerruimte.

Horeca
Er is een restaurant met open haard en terras.

Activiteitenruimtes
In het nieuwe Buitencentrum zijn drie multifunctionele ruimtes die heel geschikt zijn voor vergaderingen, lezingen, filmvoorstellingen en trainingen. Deze drie ruimtes kunnen eventueel worden omgevormd tot één grote ruimte.

Sterrenwacht
In buitencentrum Sallandse Heuvelrug is ook een sterrenwacht gevestigd. Deze is elke vrijdagavond open vanaf 19.30 uur. Kijk voor het activiteitenprogramma op de website van Sterrenwacht Hellendoorn.
 

Grotestraat 281
7441 GS Nijverdal

T: (0548) 61 27 11
E:  buitencentrumsallandseheuvelrug@staatsbosbeheer.nl