Landschap vol plezier
Yuna en Fieke op roadtrip door de Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal.
3 min
7728 x gelezen

Yuna en Fieke zijn op roadtrip in de regio. Een bezoek aan Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal mag dan natuurlijk niet ontbreken. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat zijn ze op pad geweest. Op zoek naar wolven (zijn die er echt?), bijzondere activiteiten, mensen en een plek om te slapen. Wat ze zoal tegenkwamen? Kijk maar mee!

Bekijk de aflevering

Prachtige vergezichten en landschappen vanuit de auto

Fieke en Yuna beginnen hun roadtrip in de auto, op zoek naar de mooiste plekken. Al snel hebben ze één van de mooiste plekjes in deze regio gevonden, ons Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal. Waarom het hier zo bijzonder is? Het Nationaal Park is een uniek gebied waarin je één van de grootste aaneengesloten droge heidegebieden van Europa vindt. Door de stuwwal en haar hoogteverschillen voelt het haast on-Nederlands aan.

Op pad met de auto
Op pad met de auto

Omgeving verkennen met gave activiteiten

Onderweg stoppen Fieke en Yuna bij horeca- en activiteitenlocatie De Wilgenwaerd op zoek naar informatie. Hier kan men niet alleen veel vertellen over de omgeving. Ook zorgen ze met originele activiteiten voor een bijzondere beleving van het gebied. Ontdek net als de meiden de omgeving per mountainbike!

Een goede tip om te gaan fietsen: je ziet de omgeving zo heel anders, het is net het buitenland!

Ervaar de dieren op de heide

Neem de tijd om te genieten van je omgeving! Stap eens van je fiets af en sta stil bij de prachtige heide. Rond augustus en september kun je zelfs genieten van de Paarse heide, ook wel Paarse Loper genoemd. Dit is niet alleen een prachtige plek om de zonsondergang te bekijken, ook loopt hier geregeld een kudde schapen. De schapen zorgen met hun hoeven en mest voor een vernieuwing van de heide, en zijn dus verantwoordelijk voor het 'gezond' houden van het gebied. Let wel op, je mag de heide niet zomaar betreden. Blijf op de paden, om zo de natuur te beschermen.

Over bergen en dalen

In het Nationaal Park weet je nooit wat je tegenkomt. Of het nu een ree is die tegen zonsondergang aan het zoeken is naar eten, een ringslang op het pad die snel wegschiet of koeien die op de heide aan het grazen zijn. Je komt dichterbij de natuur. Bovenal is het een plek om waar wandelen een moment van jou wordt. De stilte, de geluiden van vogels en de prachtige uitzichten. Kies uit de vele wandelmogelijkheden in ons gebied en genieten maar!

Geniet een nachtje van rust & natuur

Na een lange dag vol avonturen is het tijd om de auto te pakken, op naar de slaapplek voor de nacht. Fieke en Yuna rijden naar In de Heuvelrug, een idyllische slaapplek verstopt in de groene omgeving. Hier ervaren ze bij het inchecken de échte Sallandse gastvrijheid. Het huisje is voorzien van een woonkamer, slaapkamer, badkamer en een buitenruimte waar je kunt genieten van een zelfgemaakt kampvuur!

Bosrijk overnachten

Wil je blijven slapen? De omgeving rondom de Sallands Heuvelrug biedt voor ieder wat wils. Of je nu kiest voor luxe of juist de eenvoud van een natuurcamping op de Sallandse Heuvelrug: je bent overal zo warm welkom dat je helemaal niet meer naar huis wilt... Je bent gewaarschuwd!

Bekijk hier de mogelijkheden!

Vaar de nacht in met een kanotocht

Het is inmiddels donker, maar het avontuur is nog niet gedaan! Fieke en Yuna besluiten om hun dag te eindigen op het water. Met een zaklamp op het hoofd stappen ze de kano in. Een mooi moment om de wilde dieren op rivier De Regge te spotten, en op een bijzondere manier hun dag af te sluiten.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

NP Logo
Tip je vrienden
Tip