Nieuws
Nieuws

Selecteer filters
x
van
tot
Vrijwilliger boswachters en promotie vrijwilligers gezocht
Vrijwilliger boswachters en promotie vrijwilligers gezocht

Natuurmonumenten zoekt nieuwe vrijwilligers op Erve de Pas in Haarle.

Ambitieplan Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal
Ambitieplan Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal

Het realiseren van een Nationaal Park van wereldklasse. Dat is de ambitie van de samenwerkende partners van de netwerkorganisatie Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal.

Geen midwinterhoornblazers in Haarle – de natuur is open
Geen midwinterhoornblazers in Haarle – de natuur is open

Aanstaande zondag 29 december had Natuurmonumenten graag weer samen met de Midwinterhoornblazers uit Haarle traditioneel het seizoen willen ‘aanbloazen’. Maar dat gaat dit jaar vanwege corona uiteraard niet door.

Michael Sijbom nieuwe directeur Landschap Overijssel
Michael Sijbom nieuwe directeur Landschap Overijssel

Michael Sijbom (51) is de nieuwe directeur van Landschap Overijssel. Hij start per januari 2021 als directeur-bestuurder bij de landschapsorganisatie. Michael groeide op in Raalte en was in de jaren 2011 tot 2017 burgemeester van de Overijsselse gemeente Losser. Volgens Anne Flierman, voorzitter van de Raad van Toezicht van Landschap Overijssel, is Sijbom “een uitstekende kandidaat, die er ongetwijfeld aan gaat bijdragen om Landschap Overijssel verder in de Overijsselse samenleving te verankeren”. Michael neemt de taken over van Eibert Jongsma die tijdelijk directeur bestuurder van Landschap Overijssel is.

Lars en Helen Kijftenbelt nieuwe ondernemers Erve De Pas
Lars en Helen Kijftenbelt nieuwe ondernemers Erve De Pas

Lars en Helen Kijftenbelt, bekend van Landgoed De Uitkijk in Hellendoorn, worden de nieuwe ondernemers op Erve De Pas in Haarle. Ze gaan er de herberg, de vergaderruimte en een herberg lodge runnen. Natuurmonumenten, eigenaar van de panden op Erve De Pas en het achterliggende natuurgebied De Sprengenberg is heel blij met deze nieuwe samenwerkingspartner. Op maandag 2 november is de sleuteloverdracht. Vanwege corona is de herberg voorlopig nog gesloten.

De Sallandse Heuvelrug: Hoe beschermen we de natuur?
De Sallandse Heuvelrug: Hoe beschermen we de natuur?

*Toenemende drukte in de natuur vraagt om meer groen.* Steeds meer mensen brengen meer tijd door op de Sallandse Heuvelrug. Om te wandelen, te sporten, te leren en te ontdekken. Om tot rust te komen en te relativeren. Zeker sinds de coronatijd zien we een explosieve groei van nieuwe bezoekers die het Nationaal Park voor het eerst ontdekken. En ja, daar zijn we trots op want ‘Natuurgerichte recreatie’ is een van onze doelstellingen. Maar tegelijkertijd rinkelen er alarmbellen. De natuur lijkt fors te lijden onder de toenemende recreatie. En dat staat haaks op onze andere doelstelling: ’Bescherming en ontwikkeling van natuur en landschap’. Hoe kunnen we hier het beste mee omgaan zodat beide doelstellingen in evenwicht blijven?

Houd rekening met drukte in de natuur deze herfstvakantie
Houd rekening met drukte in de natuur deze herfstvakantie

Morgen begint in het noorden van Nederland de herfstvakantie. Het midden en zuiden volgen een week later. Een mooi moment om met de kinderen er op uit te trekken en te genieten van paddenstoelen en verkleurende bomen. Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten willen het publiek er op wijzen dat het deze herfstvakantie druk kan worden in sommige populaire natuurgebieden.

Werken aan natuurlijk bos De Sprengenberg
Werken aan natuurlijk bos De Sprengenberg

Natuurmonumenten start op half oktober met zaagwerk op De Sprengenberg. Hiermee werken we aan meer variatie in het bos en daarmee aan meer leven. Meer biodiversiteit dus.

Omleiding & afsluiting singletracks MTB-route Holten verlengd tot 10 oktober
Omleiding & afsluiting singletracks MTB-route Holten verlengd tot 10 oktober

Vanaf begin april is de singletrack langs het Hazenpad en Grensweg in Holten afgesloten in verband met bescherming van de zandhagedis. Later zijn daar afsluitingen bijgekomen van de singletracks langs de Paltheweg en het deel tussen de Bergleidingweg en Holterweg in Nijverdal. Om aanrijdingen en slachtoffers onder zandhagedissen en hazelwormen op deze delen van de MTB-route zoveel mogelijk te voorkomen is er besloten enkele delen af te sluiten en de route om te leiden.

Reptielen op de Sallandse Heuvelrug, hoe staat het ermee?
Reptielen op de Sallandse Heuvelrug, hoe staat het ermee?

Wandelen, fietsen en mountainbiken. Het kan allemaal in de Sallandse Heuvelrug. Het vinden van de goede balans tussen het herstellen en beschermen van de natuur en tegelijkertijd het gebied toegankelijk houden voor de 1,2 miljoen bezoekers die ieder jaar het gebied beleven blijft aandacht vergen.

1 2 3 4 5 6 7
NP Logo
Tip je vrienden
Tip