Nieuws
Nieuws

Selecteer filters
x
van
tot
Het Toverbos van Staatsbosbeheer in het Buitencentrum
Het Toverbos van Staatsbosbeheer in het Buitencentrum

In het toverbos leven veel dieren. Ze hebben allemaal zo hun eigen verhaal. Denk eens aan de eekhoorn: de hele zomer druk, nu in de winter kan hij zijn verstopte voorraad niet meer vinden. Zouden de kinderen kunnen helpen met het zoeken naar de hazelnoten?

Gezocht: recreatieondernemers die gastheer of –vrouw willen worden
Gezocht: recreatieondernemers die gastheer of –vrouw willen worden

Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal is een uniek natuurgebied in Overijssel. Van stuwallen, zwerfkeien en grafheuvels tot heide, bossen en de meanderende Regge: het Nationaal park is een aantrekkelijke bestemming voor recreanten.

Midwinterhoornwandeling op De Sprengenberg
Midwinterhoornwandeling op De Sprengenberg

Maak een frisse wandeling met sfeervolle midwinterhoornklanken op de achtergrond. De Haarlese Midwinterhoorngroep opent op zondag 28 november het blaasseizoen op De Sprengenberg. De wandeling start vanaf Erve De Pas in Haarle. Je kunt starten tussen 13:00 en 15:00 uur.

Eerste biografie over het landschap Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal
Eerste biografie over het landschap Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal

De Sallandse Heuvelrug is een gewaardeerd natuurgebied. Als je uitzoomt, zie je dat dit gebied nog maar één van de ‘bergen’ is in een gebied vol heuvels en dalen, dorpen, landgoederen, akkers en velden.

Vers van de pers; zes nieuwe Jeugdnatuurbegeleiders
Vers van de pers; zes nieuwe Jeugdnatuurbegeleiders

Alle Nationale Parken in Nederland hebben de opgave om te zorgen dat ieder kind onder de twaalf jaar het Nationaal Park kan beleven en ontdekken. In Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal is er van alles te beleven voor kinderen in de bassischoolleeftijd.

Vollemaanwandeling Sallandse Heuvelrug
Vollemaanwandeling Sallandse Heuvelrug

Beleef de volle maan vanuit Buitencentrum Sallandse Heuvelrug. Ga op pad met de gids, samen maak je een wandeling door de Sallandse bossen en heidevelden.

Wandelen over de Sallandse Heuvelrug - Ode aan het Landschap
Wandelen over de Sallandse Heuvelrug - Ode aan het Landschap

Maak samen met de gids of boswachter van Staatsbosbeheer een wandeling over de Sallandse Heuvelrug. Een gebied met vergezichten, grote golvende heidevelden en uitgestrekte bossen.

Het Reggedal wordt nog aantrekkelijker na herinrichting
Het Reggedal wordt nog aantrekkelijker na herinrichting

Spot je binnenkort (meer) otters of ijsvogels langs de Regge? Door (her)inrichting van het gebied, zoals het toevoegen van nieuwe landschapselementen en het weer zichtbaar maken van bijvoorbeeld een oude es, maar ook door het verwijderen van opslag langs de oevers van de Regge wordt de waarde van het gebied versterkt. De herinrichting zorgt ervoor dat het gebied in de toekomst nog aantrekkelijker wordt voor de planten en dieren die hier leven én voor de bezoekers van het Reggedal!

7x aan de slag in het gebied van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal op Natuurwerkdag
7x aan de slag in het gebied van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal op Natuurwerkdag

Landschap Overijssel organiseert dit jaar voor de 21e keer de Natuurwerkdag in Overijssel. Vorig jaar kon deze landelijke vrijwilligersdag jammer genoeg niet doorgaan vanwege Corona. Gelukkig kunnen we op 5 en 6 november weer aan de slag op maar liefst 55 klusplekken in Overijssel. Zeven van deze klussen vinden plaats in het gebied van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal.

Kom naar buiten in de herfstvakantie
Kom naar buiten in de herfstvakantie

De herfst is weer begonnen! Kom naar de Sallandse Heuvelrug voor een feest van kleuren en geuren. Bladeren verkleuren en vallen van de bomen, paddenstoelen schieten uit de grond. De natuur maakt zich op voor de herfst. Een heerlijk moment om naar buiten te gaan.

Houd rekening met drukte in de natuur deze herfstvakantie
Houd rekening met drukte in de natuur deze herfstvakantie

De herfstvakantie is in de regio's noord en midden al in volle gang. Het zuiden volgt volgende week. Een mooi moment om met de kinderen er op uit te trekken en te genieten van paddenstoelen en verkleurende bomen. Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten willen het publiek er op wijzen dat het deze herfstvakantie druk kan worden in sommige populaire natuurgebieden.

Het “Bos dat van Zichzelf is” op de Sallandse Heuvelrug
Het “Bos dat van Zichzelf is” op de Sallandse Heuvelrug

Onlangs is op de Sallandse heuvelrug het “Bos dat van Zichzelf is” feestelijk geopend. Jori Wolf (programmamanager Nationale Parken) heeft een inspirerende voordracht gehouden over de betekenis van dit initiatief. Samen met groep 5 van de Haarschool uit Holten is op locatie het bos geopend. De boomherder (Paul Akkerman) heeft een prachtig verhaal gehouden voor de schoolklas.

1 2 3 4 5 6 7
10
NP Logo
Tip je vrienden
Tip